25.000Ft felett a szállítást mi fizetjük! Ha regisztrál, vásárlása után 5% visszatérítést adunk! Regisztráció után 250 pont jár!

reformaruhaz
reformaruhaz
  • Forgalmazott márkák
    • Akciók 
    • Bálint 
    • Bee Natural 
    • Bioco 
    • Biomenü 
    • Caleido 
    • Dr.Chen 
    • Emóció 
    • ErbaVita 
    • ESI 
    • Freyagena 
    • GAL 
    • Grape Vital 
    • Herbafulvo 
    • Hymato 
    • Jutavit 
    • Móksha 
    • Natur Tanya 
    • Netamin 
    • NOW 
    • Organiqa 
    • Specchiasol 
    • Vitaking 
GAL Kolin-só cseppek 100ml
GAL Kolin-só cseppek 100ml
3 290 Ft 
2 890 Ft
  1. GAL
  1. GAL

GAL Kolin-só cseppek 100ml

Cikkszám:
5999886937850
12
GAL Kolin-só cseppek 100ml

6 csepp fogyasztása esetén a termék több mint egy évig kitart.
28 csepp fogyasztása esetén 3 hónaponként érdemes új Kolin-só cseppeket vásárolni. 


Szuper ajánlatunk van:

25.000Ft felett elérhető ingyenes szállítás, alatta 1690Ft.

20.000 Ft felett ingyenes Foxpost, alatta 990Ft.

Fiók létrehozásakor 250Ft kerül egyenlegére.

A csomag átvétele után a termék árának 5%-át jóváírjuk egyenlegén.

2 890 Ft
3 290 Ft 
Kezdete: 2025.06.11   A készlet erejéig!
Megtakarítás 400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 145 Ft
  • Részletek
  • Adatok
Részletek
GAL Kolin-só cseppek 100ml

Termékünket elsősorban azok számára javasoljuk, akik kevés tojássárgáját és májat esznek. A napi javasolt kolin-bevitel még az EFSA szerint is minimum 400 mg felnőttek számára. 1 db tojássárgája 100-150, míg 10 dkg máj 200-450 mg kolint tartalmaz. Más ételek kolin-tartalma alacsony (a kaviártól, velőtől és pár nem gyakori ételtől eltekintve). Aki nem eszik tehát napi 2-3 db tojássárgáját + lehetőleg hetente legalább egyszer májat, az még ezt a 400 mg-os napi kolin-mennyiséget is nehezen éri el. Holott a megfelelő kolin-bevitel fontos, többek közt azért, mert hozzájárul a megfelelő:

-emésztéshez a gyomorsav-termelés által
-májműködéséhez
-homocisztein-metabolizmushoz
-zsíranyagcseréhez

Termékünk a kolint ún. kolin-só (kolin-klorid) formájában tartalmazza, amit azért választottunk, mert egy jól hasznosuló, stabil forma, sok vizsgálatban is ezt használták, és mert vízen kívül semmi egyéb hordozóanyag használata nem szükséges hozzá.

Mire jó ez a termék?
- Kulcsfontosságú a magzat normális fejlődéséhez.
- Hatékonyan előzheti meg a máj elzsírosodását, a metabolikus szindrómát, és az inzulin-rezisztenciát.
- Fontos alapja lehet a jól működő memóriának és idegrendszernek.
- Hiánya esetén fokozott az érzékenység minden stressz okozta betegséggel szemben.

Miben különleges ez a termék?
Termékünk a kolint ún. kolin-só (kolin-klorid) formájában tartalmazza, amely egy jól hasznosuló, stabil forma, amelyhez vízen kívül semmilyen egyéb hordozóanyag használata nem szükséges.

Meddig elég egy doboz GAL Kolin-só cseppek?
6 csepp fogyasztása esetén a termék több mint egy évig kitart.
28 csepp fogyasztása esetén 3 hónaponként érdemes új Kolin-só cseppeket vásárolni. 

Fogyasztási javaslat:
Napi 6-28 csepp egy vagy több részletben. Töményen ne fogyasszuk, mindig folyadékba vagy ételbe keverjük. Sós íze miatt kis mennyiségben még nem rontja el a leves ízét, sütni-főzni is lehet vele.  Ha viszont pár cseppnél egyszerre többet fogyasztunk, és nem szeretjük az ízét, akkor javasoljuk csak 1-2 kortynyi folyadékba cseppenteni, és gyorsan lehörpinteni két falat étel közt, vagy egy kellemes ízű ital előtt. Terhesség és szoptatás alatt 12-28 cseppet javaslunk, ha étkezésünk nem kolin-dús.

A kolin-só

A megfelelő mennyiségű kolin fogyasztása azért fontos, hogy agyunk, idegrendszerünk, májunk, veséink kielégítően működjenek, sőt minden sejtünk olajozott működéséhez fontos. Az alacsony kolin-bevitel egyenes következménye többek közt a metabolikus szindróma, rossz memória, velőcsőzáródási rendellenesség, rosszul működő idegrendszer (fokozott érzékenység stresszre), inzulin-rezisztencia és zsírmáj, májcirrózis. Sajnos az emberek többsége súlyos kolin-hiányban szenved, és alig akad ember, akinek a kolin-bevitele elegendő lenne.

Jelentős mennyiségben természetes élelmiszerek közül csak a tojássárgája, a máj és az agy tartalmazza. Ezek közül tojást és májat sokan esznek. Egy darab tojássárgája 120-150 mg kolint tartalmaz, míg 10 dkg máj kb. 400 mg-ot. Az erős hőkezelés árt neki, de a főzés/párolás nem sokat.

Napi minimum 5-600 mg kolint kellene fogyasztania mindenkinek (425-550 mg közt van a hivatalos ajánlás is). Ki eszik meg átlag napi 4-5 tojássárgáját legalább? Vagy csak napi 3-4-et, de akkor heti minimum kétszer májat is? Remélem, sokan. Viszont aki nem, annak fontos pótolnia!

Kismamák és a kolin-só

Kismamáknak még ennél is fontosabb a kolin, és sokkal nagyobb mennyiségre is van szükségük. Legalább napi 930 mg kolinhoz fontos hozzájutniuk, ami kb. 6-8 db tojássárgája naponta.

Azonfelül, hogy a magzat normális fejlődéséhez kulcsfontosságú, és így a születési és magzatfejlődési-rendellenességeket is segít megelőzni, egy 2012-es vizsgálatban azt találták, hogy azok az anyukák, akik a terhesség során napi 930 mg kolint kaptak, „jobb” idegrendszerű, egészségesebb gyermekeknek adtak életet, mint azok, akik „csak” 480 mg kolint kaptak. A „jobb” idegrendszerű azt jelenti, hogy terhesség alatt mind a placenta, mind a magzat stressz-szintje csökkent (CRH, kortizol), majd megszületésük után is pár hónaposan mérve jobb „stressz-rendszerrel” rendelkeztek (pl. jobban működő HPA-tengely, jobb visszacsatolások). Az ilyen jobb „stressz-rendszerrel” rendelkező csecsemők felnőtt korukra védettek maradnak számos betegséggel szemben, így az inzulin-rezisztencia, magas vérnyomás és minden stressz okozta betegség ellen, ugyanis a stresszre való fogékonyságunkat erősen a születésünkkor kialakult HPA-tengely milyensége határozza meg (ismert koraszülöttek esetében is, hogy felnőttként sokkal fogékonyabbak a stresszre, inzulin-rezisztenciára).

Érdekes megfigyelés - Weston Price részéről - az is, hogy a természeti népeknél a terhesség és szoptatás alatt magasabb kolin-tartalmú táplálkozást biztosítanak a kismamáknak.

Ha tehát minimum 930 mg kolinhoz jutunk, a kismamák legalább a harmadik trimeszterben, azzal megtehetjük az első és talán legfontosabb lépést afelé, hogy kiegyensúlyozott felnőttekké váljunk majd. Ezenfelül a preeklampsziát is feltehetően megelőzi a terhesség alatt, ugyanis annak oka a placenta magas CRH (corticotropin releasing hormone)-szintje, amit a kolin-szedés jelentősen csökkent. Ez a kutatás azért is érdekes, mert kismamák egy eleve nem kevés, 480 mg kolint szedő csoportjához képest volt jelentős pozitív változás a 930 mg kolint szedő kismamáknál és gyermekeiknél. A kutatásban kolin-kloridot, azaz kolin-sót alkalmaztak (mindkét csoportban 380 mg kolin jött táplálékból, az egyikben +100 mg kolin jött kolin-kloridból, míg a másikban +550 mg).

A kolin-sók (és minden egyéb kolin-tartalmú alapanyag, mint pl. kolin-bitartarát stb.) egyik lényeges minőségi mutatója az ún. amin-tartalom, ami 10 ppm-ig számít megfelelőnek. Az általunk használt alapanyag amin-tartalma jellemzően ennek tizede (1 ppm) és pont az említett kutatásban használt kolin-só formát alkalmaztuk.

Velőcsőzáródás

Mindezeken túl a kolin a velőcsőzáródási probléma ellen is hatásos. Sokkal hatásosabb, mint a B9-vitamin (folsav/folát). Sőt, kolin-hiány esetében még a folsav/folát sem akadályozza meg a velőcsőzáródást, míg csak a megfelelő mennyiségű kolin képes még alacsony B9/folsav/folát-bevitel esetén is megelőzni azt!

Memória

A terhesség alatti nagyobb kolin-bevitel jobb memóriát eredményez a gyermekeknél, de emellett az időskori gyors memóriaromlás előfordulását is (fordítottan) arányosnak találták a magzati és a későbbi élet során bevitt kolinnal. Négy éves korig különösen fontos a megfelelően magas kolin-bevitel a memória fejlődése érdekében. Azonban az élet későbbi szakaszában, még akár időskorban is a megemelt kolin-bevitel jó hatású a memóriára.

Krónikus gyulladás

Vizsgálatokban a magasabb kolin-bevitel alacsonyabb szervezet-szintű gyulladással párosul.

Daganatos megbetegedések

A megfelelő kolin-bevitel csökkenti a daganatos megbetegedések kockázatát, különösen a máj- és mellrák kockázatát.

Zsírmáj és metabolikus-szindróma

Alacsony kolin-bevitel esetén a máj elzsírosodik, metabolikus szindróma, inzulin-rezisztencia alakul ki már viszonylag rövid távon is.

Összetevők: Kolin-só (kolin-klorid), víz

Tárolás: száraz, hűvös helyen, napfénytől elzárva.
Adatok
Márka:
GAL
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Fizetési Tájékoztató
  • Kérdések és válaszok internetes kártyás fizetésről
MaxShopping Kft.
  • 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
  • +36202233199
  • rendeles@reformaruhaz.hu
Online fizetés
  • Kérdések és válaszok internetes kártyás fizetésről
  • Fizetési Tájékoztató
Webáruház készítés
Árukereső.hu Árukereső.hu
cib
  • Akciók 
  • Bálint 
  • Bee Natural 
  • Bioco 
  • Biomenü 
  • Caleido 
  • Dr.Chen 
  • Emóció 
  • ErbaVita 
  • ESI 
  • Freyagena 
  • GAL 
  • Grape Vital 
  • Herbafulvo 
  • Hymato 
  • Jutavit 
  • Móksha 
  • Natur Tanya 
  • Netamin 
  • NOW 
  • Organiqa 
  • Specchiasol 
  • Vitaking 
Belépés
Regisztráció
oogle
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.