20.000Ft felett a szállítást mi fizetjük! Ha regisztrál, vásárlása után 5% visszatérítést adunk! Regisztráció után 250 pont és hírlevél feliratkozás esetén is 250 pont jár!

reformaruhaz
reformaruhaz
  • Forgalmazott márkák
    • Akciók 
    • Bálint 
    • Bee Natural 
    • Bioco 
    • Biomenü 
    • Caleido 
    • Dr.Chen 
    • Emóció 
    • ErbaVita 
    • ESI 
    • Freyagena 
    • GAL 
    • Grape Vital 
    • Herbafulvo 
    • Hymato 
    • Jutavit 
    • Móksha 
    • Natur Tanya 
    • Netamin 
    • NOW 
    • Organiqa 
    • Specchiasol 
    • Vitaking 
Natur Tanya Hepa Detox máj és emésztés 500ml
Natur Tanya Hepa Detox máj és emésztés 500ml
6 100 Ft
  1. Natur Tanya
  1. Natur Tanya

Natur Tanya Hepa Detox máj és emésztés 500ml

Cikkszám:
5999565081553
Natur Tanya Hepa Detox máj és emésztés 500ml
.

Szuper ajánlatunk van:

20.000Ft felett elérhető ingyenes szállítás!

20.000 Ft alatt Foxpost 890Ft, házhoz 1690Ft.

Fiók létrehozásakor 250Ft kerül egyenlegére.

Hírlevél feliratkozáskor 250Ft kerül egyenlegére.

A csomag átvétele után a termék árának 5%-át jóváírjuk egyenlegén.

6 100 Ft
A vásárlás után járó pontok: 305 Ft
  • Részletek
  • Adatok
Részletek
Natur Tanya Hepa Detox máj és emésztés 500ml

A Natur Tanya® Hepa Detox, 12 féle komplex összetevőt koncentrál, folyékony formában a máj és az emésztés egészségéért.

Az összetevők között megtaláljuk az articsóka (adagonként 16 mg cinarin tartalom!), a máriatövis (adagonként 210 mg szilimarin tartalom!), a kurkuma (adagonként 2,4 mg kurkumin tartalom!) kivonatokat és a kolin-bitartarátot (adagonként 82,5 mg kolin!), melyek aminosavakkal (L-metionin, L-ornitin), mio-inozitollal és szerves B-komplex-el egészülnek ki.

12 FÉLE CÉLZOTT HATÓANYAG KOMPLEX
AZ EMÉSZTÉS, A MÁJ ÉS AZ EPE EGÉSZSÉGÉRE
LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK
VEGÁN FORMULA 
GLUTÉN-, LAKTÓZ- ÉS CUKORMENTES TERMÉK 
NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT ÉS SZÍNEZÉKET
TERMÉSZETES LIME AROMA
KIVÁLÓ CITRUSOS ÍZVILÁG
KÖNNYEN ADAGOLHATÓ MÉRŐKUPAKKAL
STANDARDIZÁLT NÖVÉNYI KIVONATOK
ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ ÖSSZETEVŐK
Natur Tanya® Hepa Detox aktív összetevők
A növényi kivonatok támogatják a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését.

Articsóka
AZ ARTICSÓKA támogatja a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését. Fő bioaktív komponense a cinarin támogatja továbbá a testsúlycsökkenést, és segít csökkenteni a vérzsírok mennyiségét.

Máriatövis
A MÁRIATÖVIS hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe egészségének megőrzéséhez, a toxikus anyagok szervezetből való eltávolításához, a májszövetek és a sejtek normális regenerációjához, valamint támogatja az emésztést.

A Natur Tanya® Hepa Detox 6562 mg porított őrleménynek megfelelő máriatövis kivonatot tartalmaz!

A máriatövis fő bioaktív hatóanyaga a szilimarin, ami valójában több alkotóelemet foglal magában, amelyeket az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) értékelő jelentésében is közzé tett. Ezek a:

szilikisztin és szilidianin
szilibinin A és szilibinin B
izoszilibinin és izoszilibinin B

Kurkuma
A KURKUMA segít fenntartani a máj egészségét, hozzájárul a normál májfunkció fenntartásához, segíti az emésztést, hozzájárul az emésztési komfortérzethez és az epe megfelelő működéséhez, valamint megakadályozza a zsírok felhalmozódását, 2valamint szignifikáns antioxidáns hatással rendelkezik.

Kolin
A KOLIN hozzájárul az egészséges májműködés fenntartásához, valamint részt vesz a normál zsíranyagcserében és a homocisztein-anyagcserében. Mindenütt jelen van a szervezetben, mivel rengeteg biológiailag jelentős sejtmembrán foszfolipid alkotóeleme.

Ezek egyike a foszfatidil-kolin (PC), mely a sejtek foszfolipid membránját alkotja. Esszenciális tápanyag, amit étkezésekkel kell felvennünk mivel a szervezet nem termel eleget belőle még ideális körülmények között sem.

Tudta? A kolin szinergiában hat más vegyületekkel a B-vitamincsaládból (pl. B6-vitamin) a homocisztein metabolizmusban, mert mindkét összetevő a kolin és a B6-vitamin részt vesz a normál homocisztein anyagcserében.

Szerves B-komplex
A B-komplex összetevői (B1-vitamin- tiamin, B2-vitamin-riboflavin, B3-vitamin-niacin, B5-vitamin-pantoténsav és B6-vitamin) hozzájárulnak a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz. A riboflavin (B2-vitamin) antioxidáns hatású és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Honnan tudhatjuk, hogy megfelelően működik a májunk?
Általánosságban elmondható, hogy vérvétellel megítélhető a máj normális funkciója, amelyet hazánkban több vizsgálati laboratórium is el tud már végezni.

Tájékoztat az esetlegesen fennálló  gyulladásos állapotokról, az epe kiválasztásáról, valamint a gyógyszerek, az alkohol, a drogok és egyéb toxikus anyagok májkárosító hatásáról.

A májfunkció vizsgálatakor az alábbi paramétereket nézik:
Bilirubin
GOT (glutamát-oxálacetát aszpartát aminotranszferáz)
GPT (glutamát-piruvát alanin-aminotranszferáz)
Kolineszteráz
GGT (gamma-glutamil transzferáz)
ALP (alkalikus foszfatáz)
NAFLD - nem alkohol okozta zsírmáj
Tudta? Napjainkban a nem alkoholos zsírmáj (NAFLD) a leggyakoribb májbetegség. Járványszerű terjedésének fő kiváltó oka az elhízás, az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség.

A NAFLD szoros kapcsolatban áll vagy társulhat krónikus vesebetegség, szív és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, stroke, pajzsmirigy alulműködés, policisztás ovarium szindróma és pikkelysömör fokozott kockázatával is.

Májvédő étrendi és életmódbeli tanácsok
(forrás: George ES, Forsyth A, Itsiopoulos C, Nicoll AJ, Ryan M, Sood S, Roberts SK, Tierney AC. Practical Dietary Recommendations for the Prevention and Management of Nonalcoholic Fatty Liver Disease in Adults. Adv Nutr. 2018 Jan 1;9(1):30-40.)
Kalóriabevitel csökkentése/megszorítása (500-1000 kcal-val való energiabevitel csökkentés): alacsony zsír (
Ha alacsony szénhidrát tartalmú étrend mellett döntenek, törekedjen a több PUFA (többszörösen telítetlen zsírsavat), MUFA (egyszeresen telítetlen zsírsavak) bevitelére vagy halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjebevitelre
Ha az alacsony zsírtartalmú étrendet követ, használjon több alacsony GI-tartalmú ételt és halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjét
Transzzsírsavak (
Gabonafélékből származó vízben oldhatatlan élelmi rostbevitel növelése (teljes kiőrlésű gabonák) (25 g/nap)
AJÁNLOTT 
Zöldségek (3-5 adag/nap)
Hüvelyesek (4 adag/hét)
Gyümölcsök (2-4 adag/nap)
Teljes kiőrlésű gabonafélék (naponta)
Diófélék (4 adag/naponta)
Olíva olaj
Olajos halak (tonhal, lazac és szardínia) (~100 gr legalább 2 alkalommal/ hét
KERÜLJE: 
„Fast-food” ételek
Üres kalóriák (pl.: sütik, fagylalt, cukorka)
Feldolgozatlan vörös húsok (>300g/hét)
Burgonyachips (lehető legkevesebb)
Burgonyafélék
Cukros üdítőitalok (lehető legkevesebb)
Só
Alkohol okozta májkárodosás
Az alkoholtartalmú italok fogyasztása már a régmúltra tekint vissza, a jó minőségű italom mérsékletes fogyasztása kiegészíti az egészséges táplálkozást.  A túlzásba vitt és főleg a rendszeres alkoholfogyasztás azonban károsodást okoz az alkohol lebontási helyén: a májban, mely egy darabig visszafordítható, de bizonyos idő után maradandó májbetegséget idéz elő.

Milyen elváltozásokat okoz az alkohol a májban?
Az alkohol lebontása során a májban egy toxikus vegyület, az acetaldehid keletkezik, amely direkt májméreg, hatására először elzsírosodás, majd, ha a terhelés tovább folytatódik, gyulladás jön létre. A gyulladásos reakció kapcsán olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek hatására a májsejtek elpusztulnak és kialakul az alkoholos hepatitis kórképe.

Ha az ártalom itt megáll, az újjászülető májsejtek még regenerálják a máj működését. Ellenkező esetben a máj kifárad, új sejtek nem képződnek, és az elpusztultak helyét hegszövet (fibrózis) tölti ki. Ez már visszafordíthatatlan állapot, és most már egészen kevés mennyiségű alkohol is májsejt-pusztulást okoz. Az egyre kevesebb májszövet és egyre több heges terület kialakulása okozza a májzsugorodást, májcirrhosist. 

Ez nem azt jelenti, hogy a máj kisebb, ellenkezőleg, sokszor kétszeresére is nőhet. A kevés működő maradék májsejt könnyen felmondja a szolgálatot, és májelégtelenség következik be, ami gyorsan halálhoz vezet.

Milyen mennyiségű alkohol káros?
(forrás: Rodler Imre (szerk.): Táplálkozási ajánlások a magyarországi felnőtt lakosság számára, 2004

A rendszeres alkoholfogyasztás sokféleképpen veszélyezteti az egészséget. Aki iszik alkoholos italt, mértékkel tegye, aki nem, ne kezdje el.

1 egység alkohol: 2-3 dl sör, vagy 1-1,5 dl bor, vagy 2 cl égetett szeszesital.

Jó tanácsok
Aki úgy dönt, hogy időnként fogyaszt alkoholos italt, mértékletesen tegye.

Ez a nők számára naponta legfeljebb 1, férfiak számára legfeljebb 2 egységet jelent.

Az alkoholos italt célszerű étkezéssel egy időben fogyasztani, akkor lassabb az alkohol felszívódása. A tudomány jelenlegi állása szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás 45 éven felüli férfiak, és 55 éven felüli nők esetén csökkenti a koszorúér-betegség kockázatát.

A kedvező hatást hatékonyan fokozza az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, a dohányzás mellőzése és az elhízás megelőzése, kezelése. A mérsékelt alkoholfogyasztás a fiatalok számára kockázatcsökkenést nem, vagy igen kis mértékben eredményez, viszont jelentős mértékben növeli a hozzászokás és a rendszeres ivás kialakulásának veszélyét.

Már a mérsékelt alkoholfogyasztás is növelheti a nők egy részében a mellrák kockázatát, az ennél nagyobb mértékű ivás pedig mindkét nemben a közlekedési, munkahelyi balesetek, szélütés, agyvérzés, az idült májbetegség, az erőszakos cselekedetek, az öngyilkosság és néhány daganatos megbetegedés veszélyét.

Nettó térfogat: 250 ml
Összetevők: articsóka (Cynara scolimus L.) vizes kivonat- standardizált 5% cinarin tartalommal, máriatövis (Silybum marianum (L). Gaertn.) mag száraz kivonat 25:1- standardizált 80% szilimarin tartalommal, kolin-bitartarát, étkezési sav (citromsav), természetes lime aroma, L-metionin, mio-inozitol, L-ornitin-hidroklorid, tartósítószer (kálium-szorbát), nikotinamid, kurkuma (Curcuma longa L.) gyökér száraz kivonat- standardizált 19% kurkumin tartalommal, kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, tiamin-hidroklorid, riboflavin, víz.
Adagolási javaslat: Napi 25 ml önmagában, vagy 1dl vízzel lenyelve. Használat előtt felrázandó! A nap bármely szakában fogyasztható.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságos. 

Hatóanyag a napi adagban 25 ml-ben

Articsóka (Cynara scolymus L.) levél kivonat  320 mg

amelyből standardizált cinarin  16 mg

Máriatövis (Silybum marianum (L.) Gaertn.) termés kivonat 25:1  262,5 mg

amelyből standardizált szilimarin  210 mg

Kolin-bitartarát  200 mg

amelyből kolin  82,5 mg

Mio-inozitol  100 mg
L-metionin  100 mg

L-ornitin HCl  50 mg

Kurkuma (Curcuma Longa L.) gyökér kivonat  12,6 mg

amelyből standardizált kurkuminok  2,39 mg

B1-vitamin (tiamin)  1,1 mg (100% )

B2-vitamin (riboflavin)  1,4 mg (100% )

B3-vitamin (niacin)  16 mg (100% )

B5-vitamin (pantoténsav)  6 mg (100% )

B6-vitamin (piridoxin)  1,4 mg (100% )

Átlagos tápérték

100 ml termékben

Energia (kJ/kcal)  85 kJ/20 kcal

Zsír (g) 

amelyből telített zsírsavak (g) 

Szénhidrát (g)  4,5 g

amelyből cukrok (g)  

Fehérje (g) 

Só  0,04 g

NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Laktóztartalom:
Cukormentes:

Magyar márka. 100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Epeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott! A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.

A termék 12 éves kortól alkalmazható
A termék nem alkalmazható vérhígítók használata esetén
A termék cukorbetegség melletti alkalmazásával kapcsolatban egyeztessen kezelőorvosával, mert az inzulin vagy szájon át szedett gyógyszerek dózisának módosítására lehet szükség
A termék nem alkalmazható terhesség és szoptatás idejében
Epeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott!
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Felbontás után hűtőben tárolandó.
OGYÉI ny.sz: 25161/2020
Adatok
Márka:
Natur Tanya
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
  • Fizetési Tájékoztató
  • Kérdések és válaszok internetes kártyás fizetésről
MaxShopping Kft.
  • 1084 Budapest Bacsó Béla u. 29.
  • +36202233199
  • rendeles@reformaruhaz.hu
Online fizetés
  • Kérdések és válaszok internetes kártyás fizetésről
  • Fizetési Tájékoztató
Webáruház készítés
Árukereső.hu Árukereső.hu
cib
  • Akciók 
  • Bálint 
  • Bee Natural 
  • Bioco 
  • Biomenü 
  • Caleido 
  • Dr.Chen 
  • Emóció 
  • ErbaVita 
  • ESI 
  • Freyagena 
  • GAL 
  • Grape Vital 
  • Herbafulvo 
  • Hymato 
  • Jutavit 
  • Móksha 
  • Natur Tanya 
  • Netamin 
  • NOW 
  • Organiqa 
  • Specchiasol 
  • Vitaking 
Belépés
Regisztráció
oogle
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.